Atelier de Robotica

atelier robotica joy club

Lumea robotilor este fascinanta!

atelier robotica joy club

Copiii, tinerii si orice pasionati de domeniu, pot invata cum sa foloseasca in mod creativ calculatorul

atlier robotica joy club

Copiii, adolescentii, studentii si orice persoana pasionata de domeniul roboticii poate participa la acest workshop. Cursul este interactiv si este adaptat nivelului de cunostinte al fiecarui participant.

Workshop Arduino Incepatori:

In cadrul acestui atelier practic, participanti au ocazia sa invete cum se imbina cele trei domenii necesare in robotica: programare, mecanica si electronica. Aici poti afla notiuni elementare ale roboticii si cum poti controla un mecanism autonom. Si pentru ca lucrurile se invata cel mai bine prin practica, activitatile din cadrul workshp-ului sunt:

  • vom programa un robot care sa urmareasca o sursa de lumina, o linie neagra, sa urmareasca sau sa evite obiecte,
  • vom invata sa controlam robotul prin intermediul bluetooth,
  • vom observa prin intermediul unui accelerometru daca robotul executa miscarea dorita.

Cursul se adreseaza perssoanelor cu varsta de peste 14 ani si nu necesita cunostinte speciale. Sunt suficiente cunostinte generale de baza despre programare.

Workshopul este 100% practic. Fiecare va avea la dispozitie un kit Arduino pentru incepatori care contine led-uri, senzori, butoane, fire de conectare, plus alte cateva componente ( motor, driver motor, diversi senzori) – mai exact tot ceea ce ai nevoie ca sa poti explora bazele roboticii si a ceea ce poate face Arduino.

Trainer este Alin Jderu, multiplu medaliat al concursurilor nationale si internationale de robotica. El conduce din 2010 clubul de robotica RobotiqueFF, unde a sustinut training-uri despre electronica, mecanica si programare pentru robotica.

Vom incepe cu lucruri foarte simple, cum ar fi aprinderea unui led, vom trece apoi la citirea de senzori (nivel de iluminare, temperatura, umiditate), vom adauga apoi alte cateva componente simple proiectului nostru (butoane si buzzer-e, senzor de distanta, motor de curent continuu), iar apoi vom trece la lucruri mai complexe.

Vom combina senzorii de distanta si lumina cu buzzerul ca sa generam sunete controlate de miscarea mainii (cam ca aici), vom folosi apoi senzorul de distanta impreuna cu motorul de curent continuu ca sa intelegi principiile de baza prin care functioneaza un robot autonom, vom construi o lampa de veghe folosind un senzor de lumina si un brick, vom folosi senzorul de temperatura si senzorul de umiditate impreuna cu driver-ul de motoare pentru a simula pornirea unui ventilator, si multe altele

Durata unui workshop este de 3 ore, iar participantii trebuie sa aibe pe durata workshop-ului un laptop personal.
Costul cursului este de 100 lei si se va tine la sediul Joy Club.

laborator robotica joy clubDATA :
Duminica 20 Octombrie, ora 09.30
sau
Marti 22 Octombrie, ora 18.30
Pentru a asigura o asimilare corecta a cunostintelor fiecarui participant grupele sunt alcatuite din maxim 10 persoane. Deci grabiti-va sa va inscrieti !

Pentru inscrieri, folositi formularul de inscriere.

Grabiti-va sa va inscrieti la workshop „ATELIER DE ROBOTICA”

Înscrieți-vă acum!
Share Button